Αναζήτηση

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Η Πολεμική Αεροπορία αναστέλλει μέρος των σημερινών πτήσεων

Από το μπλογκ fox2 magazine, το άρθρο το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει, διότι όταν κάποιοι άνθρωποι παίζουν κορώνα/ γραμματα τη ζωή τους, κάποιοι άλλοι πίνουν στο Da Capo το καφέ τους.

Σε γνωστό ελληνικό φόρουμ του διαδικτύου, αναφέρονται από ιπτάμενο τα παρακάτω, σχετικά πάντα με τη σημερινή διαμαρτυρία του προσωπικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας:


« Επειδή το θέμα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σοβαρό και αποτελεί όπλο στα χέρια οποιουδήποτε άσχετου με το αντικείμενο, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα ώστε τουλάχιστον όσοι διαβάζετε αυτό το forum να έχετε μια εικόνα...

- Η κίνηση αυτή είναι απλά μια διαμαρτυρία. Δεν είναι απεργία με την ευρεία έννοια του όρου. Ο ταξιτζής απεργόντας στερεί τις υπηρεσίες του στην κοινωνία για να την αναγκάσει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του. Ο γιατρός το ίδιο κλείνωντας τα εξωτερικά ιατρεία. Ο εργαζόμενος στην ΔΕΗ κατεβάζει τους διακόπτες, κοκ.

Οι εκπαιδευτικές (ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΕΣ) πτήσεις και για μια ημέρα δεν επηρρεάζουν σε καμμία περίπτωση το αξιόμαχο και το έργο της Π.Α. Όλες οι υπόλοιπες αποστολές έγιναν και θα γίνονται κανονικά. Όπως προβλέπεται. Ανεξαρτήτως χρημάτων, μισθού, "συντεχνιών" ή οποιασδήποτε άλλης ιστορίας έχει ακουστεί...

Πετούσαμε και πετάμε για την σημαία. Μόνο γι αυτήν. Αν δεν πετούσαμε γι αυτήν απλά δεν θα κάναμε αυτή την δουλειά. Απλά δεν αντέχεις.

- Το σημερινό ήταν η κραυγή μας. Φωνάξαμε και ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω. Μην ακούτε παραμύθια για επηρρεασμό του αξιόμαχου και διάλυσης της Π.Α. Τίποτα δεν έχει αλλάξει.

- Οι πολλοί (ίσως λογικά) νομίζουν ότι η σημερινή φωνή υψώθηκε επειδή χάνουμε μερικά ευρώ και κοιτάμε απλά την τσέπη μας. Μέγα λάθος κύριοι (και κυρίες). Σας πληροφορώ ότι αν οι περικοπές των μισθών μας (όπως όλων) περιελάμβαναν τα ψαλιδίσματα στα δώρα και κάποια επιδόματα (πλην πτητικού) δεν θα γινόταν τίποτα. Δυστυχώς όμως κανείς σας δεν μπορεί να καταλάβει τι εστί πτητικό επίδομα για εμάς. Τι αντιπροσωπεύει εκτός από το οικονομικό κομμάτι... Και το ζήτημα δεν είναι η μείωσή του αυτή καθεαυτή αλλά η φορολόγησή του. Εξισώνεται η οδήγηση μιας Ferrari με ένα Mirage ή F-16. Γίναμε ξαφνικά υψηλά αμοιβόμενοι!!! Προνομιούχοι!!

- Προσπαθήστε λοιπόν να καταλάβετε ότι δεν στερήσαμε τίποτα από την ελληνική κοινωνία, δεν μειώσαμε στο παραμικρό την ασφάλειά σας και όποτε χρειαστεί θα είμαστε εκεί κάνοντας αυτό που αγαπάμε ανεξαρτήτως χρημάτων.

Αφήστε όμως να ακουστεί και εμάς η φωνή μας. Τα αεροπλάνα που βλέπετε και θαυμάζετε τα πετούν και τα συντηρούν άνθρωποι. Όχι ρομπότ. Άνθρωποι που δεν τους πειράζει ότι θα πέρνουν λιγότερα, αλλά ότι τους περνούν για άμυαλους....

Και στο κάτω κάτω της γραφής, όπως θεωρήτε λογικό να είναι υψηλά αμοιβώμενος ένας καρδιοχειρουργός ο οποίος είναι μοναδικός στο είδος του και σώζει ζωές, ας είμαστε απλά ΕΠΑΡΚΩΣ αμοιβόμενοι όλοι εμείς που κάνουμε αυτή την "δουλειά" . Επιτρέψτε μου να την θεωρώ λειτούργημα...

Να πάρει η ευχή το διαφορετικό, το επικίνδυνο και το ιδιαίτερο πρέπει και να αναγνωρίζεται...»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου